

PROGRAM FLOW TSF-MINING 2023

Monday 16 October - Friday 20 October

Monday 16 October

Participants Arrive & Registration

DAY 1: Tuesday 17 October		
06:30-08:00	BREAKFAST	
08:00-08:30	REGISTRATION	
08:30-9:10 20 min	OPENING PROGRAM	
Spiritual & Cultural Opening		
Introduction to the conference		
9:10-10:30 1 hr 30 mins	PLENARY 1: "Speak Out" - Community Struggles & Resistance Against Mining	
Community Testimonies		
10:30-11:00	COFFEE BREAK	
11:00-12:00 1 hr	PLENARY 2: Global: Political Context TSF-Mining 2023 is facing now	
Global: Political Session		

Open Q&A with all participants		
12:00-13:00	LUNCH BREAK	
13:00-17:30 4.5 hr	PLENARY 3: Nexus of Climate Justice, Just Transition and Transition Minerals	
Overview		
Global Perspectives		
Regional Perspectives		
Open Q&A: Response to Global & Regional Perspectives		
15:00-15:30	COFFEE BREAK	
Local & Community Perspectives		
Open Q&A: Response to Local & Community Perspectives		
17:30-18:30	End of Day 2 / Break before dinner	
18:30-19:30	DINNER	
19:30-until late	Informal open sessions / film screenings etc.	

DAY 2: Wednesday 18 October			
06:30-08:30	BREAKFAST		
8:30-10:30 2 hr	WORKSHOP 1: Climate Justice, Just Transition and Transition Minerals		
Overview from Da	Overview from Day 1 + Introduction to Workshops		
Workshop 1: Thematic and Sectoral Breakout groups			
10:30-11:00	COFFEE BREAK		
Plenary sharing of Workshop 1			
12:00-13:00	LUNCH BREAK		
13:00-15:30 2.5 hr	PLENARY 4: Right to Say No - Diversity of Resistance		
Overview			
Community Testimonies			
Q&A			
15:30-16:00	COFFEE BREAK		
16:00-18:30 2.5 hr	WORKSHOPS 2: Right to Say NO - Diversity of Resistance		
Introduction to Workshops			

Workshop 2: Thematic and Sectoral Breakout groups		
Plenary sharing of Workshop 2		
18:30-19:00	End of Day 2 / Break before dinner	
19:00-20:00	DINNER	
20:00-until late	Informal open sessions / film screenings etc.	
DAY 3: Thursday 19 October		
06:30-08:80	BREAKFAST	
08:30-13:00 3.5 hrs	Community Exchanges & Dialogues / Self-Organised Workshops	
Self-Organised Workshops		
10:30 -11:00	COFFEE BREAK	
Self-Organised Workshops		
13:00-14:00	LUNCH BREAK	
14:00-16:30 2 hr 30 mins	PLENARY 5: Closing Plenary	
Proposed Action Plan		
Final Declaration		

16:30-17:30	End of Day 3 / Break before dinner	
17:30-21:30 4 hr	DINNER & CLOSING FESTIVAL	
DAY 4: Friday 20 October		
09:00-15:00 6 hr	FIELD VISIT TO COMMUNITIES	

END OF TSF-MINING 2023